Trubači Bojana Ristića

Trubači Bojana Ristića nisu „od juče“. Vođa trubačkog orkestra Bojan Ristić, rođen je u Vladičinom Hanu, u muzičkoj porodici. Još Bojanov deda Žika Ristić – ‘deda Žika’, bio je vrhunski bubnjar. Zanat je pruzeo njegov sin Zoran Ristić, takođe bubnjar.

Bojan je malo promenio tradiciju i započeo da uči da svira trubu od svoje sedme godine. Pokazalo se da je veliki talenat, i imao je prvi zvanični nastup sa 14 godina na predtakmičenju manifestacije ‘Vlasinsko kolo’ u Surdulici. Na toj manifestaciji kvalifikovao se za Sabor trubača u Guči, u kategoriji mladih orkestara Srbije.

Krenule su i nagrade

Prvu nagradu Bojan Ristić je osvojio na ‘Vlasinskom kolu’ u Surdulici 1999. godine, i to nagradu ‘Najbolji mladi trubač’. Zatim nastavlja sa osvajanjem nagrada: 2000. godine ‘Najbolji orkestar u Guči’ u kategoriji mladih. Popularnost Bojana Ristića kod publike naglo je rasla, što se manifestovalo novim nagradama. Bojan je 2002. osvojio prvu trubu Guče. Iste godine pobedio je na ‘Vinskom balu’ u Vlasotincu kao najbolji orkestar, kao i ‘Najbolji orkestar’ na muzičkoj manifestaciji u Gadžinom Hanu.

Posle pauze od godinu dana zbog odsluženja vojnog roka, 2004. godine Bojan Ristić osvaja ‘Prvu trubu Guče’ i time potvrđuje da je u kategoriji mladih trubača bez premca u Srbiji. Tako je, otprilike, sve počelo. Trubači Bojana Ristića krenuli su dalje…

Od samog početka, posle osvajanja prvih nagrada, Bojan počinje da okuplja i uvežbava svoj orkestar. I oni zajedno rade već decenijama uz vrlo male izmene u postavi.

Bojan Ristić i njegov orkestar su do sada snimili veliki broj numera. Izdali su nekoliko albuma (na CD-u). Nastupali su na svim televizijama i sa svim velikim estradnim zvezdama. Svirali su u skoro svim zemljama Evrope. U današnje vreme mnogo više sviraju u inostranstvu, ali su uvek tu u Srbiji kad je to potrebno.

Ako želite da sviraju i na vašem veselju – pozovite ih. Oni će se rado odazvati i sa njima ćete lako postići dogovor. Sa ovakvim profesionalcima nikad nema problema.