Trubači Niš

Niški trubači

Niš i trubači su neraskidivo povezani. Niš je grad meraka, a trubači i čoček deo folklora juga Srbije. Nema veselja ili svadbe u Nišu bez trubača. Zato su trubači Bojana Ristića su često prisutni u gradu na Nišavi. Nišlije dobro poznaju trubače i trubačka muzika im je u krvi. Ne može svaki orkestar da zadovolji osetljiv sluh Nišlija i njihov poseban sentiment prema muzici koju izvode trubači. Trubački orkestar Bojana Ristića ima tu privilegiju da je često angažovan u ovom gradu.

trubači Niš

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%9D%D0%B8%D1%88_32.JPG

Malo je ozbiljnih niških kafana, restorana i hotela u kojima nismo svirali. Svirali smo i na tribinama niškog stadiona Čair, kao podrška fudbalerima Radničkog, po želji njihovih navijača „Meraklija“. Nišville je jedan od festivala gde smo nastupali na radost gostiju i publike.

Niš i dobar provod su sinonimi. Veliki broj stranih gostiju koji dolaze u Niš nas je slušao i o tome pričao kod svojih kuća, na povratku. U Nišu smo odsvirali neke od nama najdražih svirki, takvih da su drhatla srca prisutnih.

Naš repertoar je u potpunosti prilagođen senzibilitetu Nišlija. Mi dišemo istim ritmom kojim koračaju Nišlije, prepoznajemo se u svakom odsviranom tonu i razumemo u svakom otpevanom stihu.

Uvek se rado vratimo u Niš – pozovite nas.

Telefon 1: 063 453 020

Telefon 2: 063 77 94 020