Vlasinsko leto

Pobednik festivala Vlasinsko leto 2023. je trubački orkestar Bojana Ristića! Time se orkestar kvalifikovao za 62. Sabor trubača u Guči.

Surdulica je, ove godine po 37-i put, bila domaćin tradicionalne, neponovljive trubačke manifestacije – Vlasinsko leto 2023. Manifestacija je bila održana od 6. do 9. jula.

Ovogodišnje Vlasinsko leto bilo je nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje kulture i umetnosti.

Prvog dana, 6. jula, sa početkom od 13 sati, na programu je bila konferencija 37. Vlasinskog leta. Na njoj se razgovaralo o značaju očuvanja kulturne baštine i promovisanju savremene umetnosti. Učesnici su imali priliku da čuju inspirativne govore eminentnih stručnjaka iz oblasti kulture.

Uveče od 19 sati, posetioci su moglii da uživaju u izložbi eksponata kulturne baštine i savremenoj likovnoj i primenjenoj umetnosti. Surdulički Kulturni centar je predstavio impresivnu kolekciju koja očarava svojom lepotom i kreativnošću. Ova izložba je deo značajnog projekta i predstavlja pravi biser kulturnog nasleđa ovog područja.

Nakon toga, usledilo je uživanje u magičnoj atmosferi večeri duhovne muzike. Nastupila je pevačka grupa „Hemera“. Njihove melodije ispunile su portu Crkve Sveti velikomučenik Georgije i očarale sve prisutne. To je bilo nezaboravno muzičko putovanje u izuzetnom vokalnom talentu.

Na kraju, od 21 sat, centralnoj bini pristupili su pobednici prošlogodišnjeg, 36. Vlasinskog leta 2022. godine. Viđen je nezaboravan nastup seniorskih i omladinskih orkestara, koji su oduševili svojom virtuoznošću i strašću za muzikom.

Dešavalo se još mnogo toga. Ali, za nas je najvažnije sledeće… Pobedio je trubački orkestar Bojana Ristića. U nikad jačoj konkurenciji prosto su „oduvani“ sa scene svi rivali. Još jedan odličan nastup orkestra Bojana Ristića i još jedna Guča u najavi.